Transparència

Els principals marcs de referència normatius per afavorir l’intercanvi d’informació fiscal

Transparència


Implementació de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal (IAI)

Q&A sobre l’estàndard internacional regulat pel Common Reporting Standard que estableix la manera en què les autoritats dels països adherits s’intercanvien informació en relació a comptes financers.

Quin és l’objectiu de la normativa americana FATCA?

La normativa pretén controlar l’evasió fiscal mitjançant la identificació dels ciutadans i residents dels Estats Units que retirin fons dipositats en institucions estrangeres.

Evolució de la normativa andorrana cap a la transparència

Andorra va signar al 2004 l’acord sobre la fiscalitat dels rendiments de l’estalvi amb la Unió Europea. Des d’aleshores, la normativa andorrana ha evolucionat amb pas ferm cap a la transparència.

Acords internacionals d’intercanvi d’informació (All)

Data de signatura dels acords d’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia i data d’entrada en vigor.

La ISDA, un marc de referència mitjançant contractes estàndard

És una organització en favor de la transparència al mercat de derivats que compta amb més de 850 institucions membres provinents de 68 països de tot el món.

Acord d’intercanvi d’informació entre Andorra i la Unió Europea

Q&A sobre l’acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal entre el Principat d’Andorra i la Unió Europea que va entrar en vigor l’1 de gener de l’any 2017.

Convenis de doble imposició

Són tractats internacionals que tenen com a finalitat evitar els casos de doble imposició fiscal internacional mitjançant una sèrie de mesures que impliquin als dos estats contractants.

Intercanvi d’informació prèvia sol·licitud

El 7 de setembre del 2009 el Consell General va adoptar la Llei 3/2009 d’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia.