Convenis de doble imposició (CDI)

Destinats a facilitar la promoció de les inversions estrangeres i afavorir la competitivitat de les empreses

Doble imposició

Els convenis de doble imposició (CDI) són tractats internacionals que tenen com a finalitat evitar els casos de doble imposició fiscal internacional mitjançant una sèrie de mesures que impliquin als dos estats contractants.

Els convenis de doble imposició faciliten la promoció de les inversions estrangeres i afavoreixen la competitivitat de les empreses nacionals a l’exterior. Aquests convenis apliquen tant a les persones físiques com jurídiques residents de qualsevol estat signatari i afecten als impostos sobre la renda i el patrimoni. En ells s’estableix quin dels dos estats contractants té competència per a gravar les rendes.

“Els convenis de doble imposició faciliten la promoció de les inversions estrangeres i afavoreixen la competitivitat de les empreses nacionals a l’exterior” 

El Principat d’Andorra, en seguiment de la seva obertura econòmica i procés d’homogeneïtzació amb els estàndards internacionals, ha firmat convenis de doble imposició amb: França, Espanya, Luxemburg, Liechtenstein, Portugal, Emirats Àrabs Units, Malta, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca, Països Baixos, Croàcia, Mònaco, Islàndia, Corea del sud i Bèlgica.