L’agència de qualificació Standard & Poor’s ha publicat la nota en què reafirma la qualificació creditícia d’Andorra de BBB / A-2 i manté la perspectiva estable per al país.

L’agència valora positivament els progressos assolits pel Govern en l’alineació amb els estàndards internacionals i concretament, la transposició de la normativa europea en l’àmbit de la prevenció del blanqueig i finançament del terrorisme i del sistema financer.

La qualificació publicada per S&P reflecteix que l’activitat econòmica del país juntament amb un rendiment fiscal sòlid s’equilibra amb el risc de la grandària del sistema financer andorrà.

L’agència també destaca el sòlid marc fiscal i els desenvolupaments econòmics positius que permetran mantenir la posició d’actius nets durant el 2019-2020.

S&P assenyala que completar les negociacions amb la Unió Europea i amb l’FMI podria suposar una millora del ràting d’Andorra, no obstant, considera que les eleccions generals d’aquest any podrien retardar la conclusió de les negociacions amb institucions internacionals, tot i que espera que el proper executiu continuï amb aquests processos.

Així mateix, una millora en la disponibilitat de les dades estadístiques també repercutiria positivament en les qualificacions de l’agència, i en aquest sentit valora positivament l’aprovació del Pla estadístic 2019-2021.

Finalment, la nota valora molt positivament l’eliminació d’Andorra de la llista de jurisdiccions no cooperatives fiscalment i la ratificació que els règims especials d’Andorra no es poden considerar perjudicials.