Andorran Banking, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, ofereix aquest dijous un taller a càrrec de la professora d’economia, Itxaso Sanz. L’activitat, que es durà a terme avui, a partir de les 19 h, al Centre de Formació d’Adults, té per objectiu aclarir als alumnes conceptes financers que els poden ser d’utilitat en la seva relació amb les entitats financeres.
Aquesta activitat s’emmarca en la 5th European Money Week, impulsada per la European Banking Federation (EFB), que se celebra del 25 al 31 de març. Les diferents entitats nacionals de la banca europea associades a aquest organisme, organitzen esdeveniments diversos com són xerrades, conferències o activitats formatives relacionades amb l’educació financera. Més de 30 països participen en aquesta iniciativa.
El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Andorran Banking estan treballant conjuntament per impulsar diferents accions amb l’objectiu d’oferir continguts d’educació financera als centres escolars i treballar en diverses accions formatives adreçades a alumnes de diferents nivells educatius, seguint les recomanacions de l’OCDE sobre la necessitat de millorar els coneixements financers dels joves.
D’aquesta manera, s’estan desenvolupant diferents accions com l’elaboració d’un pla formatiu que es preveu s’inclogui dins l’ensenyament obligatori, en el qual Andorran Banking ofereix assessorament en l’elaboració de propostes, que podrien impartir professionals sèniors del sector (en exercici o jubilats) directament a les escoles. De fet, actualment l’Associació ja col·labora amb la Universitat d’Andorra en programes d’extensió universitària, que aquest curs s’han estès a la formació d’adults.
Aquest pla formatiu, que desenvolupa el grup de treball format per tècnics d’Andorran Banking i del Ministeri, té l’objectiu de dotar la ciutadania de competències per gestionar els seus ingressos i despeses, com a mesura preventiva per evitar episodis d’endeutament excessiu i/o d’exclusió financera. Aquesta proposta s’adreça als adolescents de la 2a ensenyança dels tres sistemes educatius. Aquest mateix curs es realitzarà una prova pilot i es preveu que el curs vinent es pugui oferir al conjunt de l’estructura educativa andorrana. El projecte també contempla la idoneïtat de crear materials pedagògics que es puguin vehicular a través d’assignatures com matemàtiques, tecnologia o emprenedoria.