UNA POSICIÓ SÒLIDA

Un any més s’ha constatat que el sector bancari és un dels motors de l’economia andorrana i ha estat un actor clau per garantir la liquiditat en el sistema durant la crisi de la Covid-19. Les dades que publiquem a l’informe anual 2020, que presentem en aquest butlletí, així ho demostren. El sector bancari afronta els reptes de futur amb una sòlida posició en termes de solvència i liquiditat. En línia amb el suport que en tot moment hem donat al Govern d’Andorra, també hem estat preparats per donar tots els serveis necessaris als empresaris i als particulars que ja albiren més capacitat per retornar els seus deutes.

I amb l’experiència del que ja vam constatar l’estiu passat, un estiu que tot i que partia d’un període de confinament sever, va assolir un nombre de turistes i d’ocupació molt bons, les expectatives en aquest estiu 2021 són optimistes gràcies també al pla de vacunació nacional que arriba ja al 70%. Una excel·lent notícia que propicia el retorn a l’activitat normal amb l’arribada de turistes desitjosos de trobar-se en un entorn natural i d’oci deixant enrere les dificultats.

Us desitjo un bon estiu i ens tornem a trobar al setembre amb més informacions i novetats del sector bancari.

INFORME ANUAL 2020

Les dades del sector bancari andorrà a 31 de desembre de 2020 ja estan disponibles en català, castellà i anglès.

LLEGIR L'INFORME

BALANÇA DE PAGAMENT

Arran de la publicació de la Llei 28/2017 del Pla d’estadística 2018-2021 que estableix, com a objectiu base l’elaboració de la balança de pagaments i la posició inversora internacional dins de l’àmbit de l’estadística econòmica del Principat, Andorra presenta per primer cop la balança de pagaments oficial d’Andorra.

Es tracta d’una eina estadística que registra sistemàticament totes les transaccions econòmiques que s’han portat a terme durant un període de temps entre un país i la resta de món. D’aquesta manera es registra, de totes les operacions comercials i financeres entre els residents i els no residents d’un país, l’import en unitats monetàries.

La balança de pagaments d’Andorra indica que el Principat té una capacitat de finançament de 507,86 milions d’euros per a l’any 2019, import que representa el 18% del Producte Interior Brut (PIB) nacional.

SEPA DOMICILIACIONS BANCÀRIES

El Principat d’Andorra va adherir-se a la zona SEPA el març del 2019. En aquell moment les entitats bancàries van començar a utilitzar l’esquema SEPA per a transferències.

D’acord amb la normativa vigent andorrana, la data d’adhesió de les entitats bancàries andorranes a l’esquema internacional de Domiciliacions Bancàries va entrar en vigor el 4 de maig. Aquesta adhesió implica una sèrie de canvis operatius que hauran de tenir en compte tant els bancs com les empreses i particulars que utilitzin aquest mitjà de pagament.

L’esquema SEPA Direct Debit permet domiciliar rebuts d’empreses andorranes o particulars a bancs tant andorrans com de la UE i, domiciliar rebuts d’empreses i particulars de la UE a bancs andorrans.

 LLEGIR MÉS

CONVENI AMB LA CREU ROJA ANDORRANA

Andorran Banking ha signat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja Andorrana, amb la finalitat de contribuir a l’assoliment dels objectius globals de la Creu Roja Andorrana. S’ha efectuat una donació econòmica de 30.000 euros amb l’objectiu de fer viables els diferents projectes i serveis de caràcter social, educatiu, formatiu, preventiu i humanitari que aquesta desenvolupa habitualment.

L’ABA promou projectes de col·laboració amb associacions que afavoreixen a la societat andorrana en general i als sectors més desfavorits en especial.

ANDORRA MOUNTAIN MUSIC

Un concert a l’aire lliure a 1.800 metres i amb artistes de renom? Descobreix la millor música per aquest estiu! 

 LLEGIR MÉS

TOUR DE FRANCE

Si sou amants del ciclisme, no us perdeu l’emocionant arribada del Tour de France el proper 11 de juliol en la seva 15a etapa!

  LLEGIR MÉS

IRONMAN ANDORRA

Andorra acull per primera vegada aquest important circuit on els participants viuran una aventura increïble amb aquesta emblemàtica prova de resistència de renom mundial.

 LLEGIR MÉS