Us desitgem un bon Nadal

L’any 2020 ha estat protagonitzat per la situació insòlita que ens ha tocat viure com a conseqüència de la pandèmia provocada per la Covid-19. Ha estat un any difícil per a tothom, i Andorra no n’ha estat una excepció. La gestió de la crisi ha estat eficaç i adaptada a la nostra mida, el que ha permès control, anticipació i prevenció. Davant les adversitats Andorra continua sent un bon destí on viure, fer turisme, compres o fer negocis. 

En aquests mesos, s’ha fet encara més visible l’homologació i transparència del país, i la seva comparabilitat per donar seguretat i confiança. Per això, des dels bancs hem celebrat la recent entrada al Fons Monetari Internacional (FMI). Aquest organisme és una porta de modernització més de la nostra societat, gràcies a ajuts tècnics en matèria d’estadística, pressupostària o fiscal.

El sector bancari ha demostrat la seva capacitat de transformació, resiliència i adaptabilitat als diferents canvis necessaris per fer front als reptes de futur, gràcies als quals avui podem ser part de la solució de la crisi i sobretot clau en la recuperació econòmica.

Sense dubte la banca andorrana té i tindrà un paper decisiu en la recuperació econòmica i social del país, amb la solvència com a punta de llança.

Aprofitem l’ocasió per a desitjar-vos un bon Nadal i una ràpida recuperació pel 2021.

Pròrroga del conveni sectorial

 Els bancs andorrans han acordat prorrogar fins el 31 de març de 2021 el termini per a sol·licitar la carència sectorial, aprovada el passat mes de juny, que permet a les empreses i famílies afectades econòmicament per la COVID-19 ajornar el pagament del principal de crèdits o préstecs.

Aquesta pròrroga s’alinea amb la modificació de la guia de l’Autoritat Bancària Europea, aprovada el passat 2 de desembre.

Els ajornaments de pagaments tindran una durada màxima de 9 mesos per a crèdits o préstecs personals i hipotecaris per a particulars i empreses. Aquest termini no s’aplica a les sol·licituds de carències acordades abans del 30 de setembre de 2020 que mantenen els terminis estipulats en cada cas.

Aquest acord sectorial complementa i amplia l’abast de les carències legals per a particulars aprovades pel Govern.

 

Altres mesures econòmiques

El proppassat 4 de desembre el Consell General va aprovar una nova llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2. La llei reprèn mesures laborals ja en vigor però adaptades a les noves necessitats derivades de la persistent situació d’emergència sanitària. Entre elles, cal destacar la pròrroga de les carències legals fins el 30 de juny de 2021.

En data 18 de novembre de 2020, es va emetre un nou decret de crèdits tous que amplia l’objecte del crèdit als subministraments d’aigua corrent, d’electricitat, de telefonia i de calefacció, i al finançament de despeses en concepte d’arrendament de locals comercials.

Així mateix, aquest programa permet utilitzar els imports no disposats dels anteriors programes d’avals aprovats.

En data 2 de desembre s’aprova un nou programa extraordinari d’avals destinat als ajuts al lloguer i quotes hipotecàries de sales de joc

DONACIONS

Unicef

Andorran Banking ha lliurat 6.000 euros al Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef en el marc del programa de subministraments “Inspired Gifts, Regals que salven vides”, adreçat a pal·liar les necessitats que la pandèmia de la Covid-19 està causant als nens i nenes més vulnerables arreu del món.

La campanya, en la que Andorran Banking participa per cinquè any consecutiu, té com a objectiu la compra de material destinats a la protecció contra la Covid-19 i a facilitar l’accés a l'educació per a tots els infants arreu del món.

Càritas Andorra

Andorran Banking ha lliurat una donació de 6.000 euros a Càritas Andorrana per al programa d’atenció primària en línia amb la seva responsabilitat social corporativa que consolida el seu compromís amb la millora de les necessitats més bàsiques de les persones que conformen la societat andorrana.

 En un any marcat pels estralls de la pandèmia de la Covid-19, el programa d’atenció primària ha estat cabdal per atendre les necessitats bàsiques d’una part de la població que pateix mancances com l’alimentació, l’habitatge, la salut, la roba.

Hivern de diversió a Andorra!

A  Andorra t’ho posen fàcil perquè vinguis a esquiar amb nens. Les estacions tenen preparades les activitats i els recorreguts més adequats al teu nivell, amb moltes sorpreses per als més petits.

 LLEGIR MÉS

Esquí de fons a Naturlàndia

Naturlandia ofereix 15 km de pistes d’esquí de fons, situades a 2.050 m d’altura, de tots els nivells, pistes verdes i blaves per a l’ iniciació i pista vermella per als més experts, perfectament senyalitzades i ideals per aquells que busquen realitzar una activitat física en alçada.

LLEGIR MÉS