Celebrem l'adhesió a l'FMI

 En aquest any 2020 marcat per la situació insòlita que ens ha tocat viure com a conseqüència de la pandèmia mundial provocada per la Covid-19, iniciem aquest darrer trimestre amb una bona noticia i celebrem l’entrada del Principat d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI).

Els darrers anys, Andorra ha recorregut un llarg camí de transformacions i evolució cap a la transparència i homologació internacional. La determinació i actuació del país ens marca el camí a seguir, que és el d’una més gran integració en l’àmbit internacional. És en aquest escenari que el proppassat 16 d’octubre el Principat va culminar una de les fites marcades en aquest camí i esdevé oficialment el 190è membre de l’FMI.

Des d’Andorran Banking valorem positivament la integració d’Andorra en tots aquells organismes que afavoreixen la seva presència internacional, el seu desenvolupament i creixement econòmic com a País i, per tant, la seva estabilitat financera.

L’acompliment d’aquesta fita resultarà indubtablement positiu per a la credibilitat i confiança del país, per a l’economia i per a la plaça financera en general.

Fons Monetari Internacional (FMI)

La incorporació d’Andorra a l’FMI facilitarà l’assistència tècnica que proporciona l’organisme en àrees tant diverses com l’estadística macroeconòmica, la supervisió financera de lluita contra el blanqueig de diners i de política pressupostària.

Compartim l’avaluació favorable que en fa l’agència Fitch Ratings en la seva nota publicada el passat dia 23 d’octubre on disposa que “L’afiliació d’Andorra a l’FMI proporcionarà accés als recursos financers del Fons i millorarà la transparència i qualitat de les dades reportades. L’assistència tècnica de l’FMI podrà contribuir a recolzar una recuperació econòmica post-pandèmia coronavirus i abordar els reptes a llarg termini del crèdit sobirà”.

LLEGIR MÉS

Dades del segon trimestre

 La Covid-19 continua afectant l’economia mundial i el Principat d’Andorra ha patit els seus efectes en tots els sectors.

 L’economia andorrana ha enregistrat una caiguda en termes reals del -21,6% en el segon trimestre del 2020 respecte al mateix període de l’any anterior. Aquesta caiguda ve marcada per l’efecte de la Covid-19, que ha afectat a tots els sectors de manera generalitzada en aquest segon trimestre degut al tancament, durant dos mesos, dels sectors econòmics no considerats essencials.

 No obstant, segons les dades del departament d’estadística del Govern d’Andorra publicades el passat 28 de setembre, les estimacions del PIB dels dos primers trimestres de 2020 i el comportament dels principals agregats durant aquests dos primers mesos del tercer trimestre, validarien la tendència de les previsions per l’any 2020, publicades al juliol d’una caiguda del PIB anyal del -11,1%.

 Un sistema financer resilient i amb major capacitat de resposta

Gràcies a la feina d’homologació que s’ha vingut fent en els darrers anys, i gràcies a la gran capitalització del nostre sistema bancari i l’alt nivell de liquiditat, en l’actual crisi sanitària els bancs andorrans han pogut finançar i donar liquiditat a l’economia. Els bancs han mostrat la seva disposició i compromís ferm amb el país per a una execució i suport ràpids de les mesures econòmiques aprovades pel Govern per mitigar els efectes econòmics i mantenir al màxim el teixit productiu, els llocs de treball, i el suport a les famílies.

La banca andorrana disposa d’un model de banca universal que ofereix serveis tant de banca comercial com de gestió de patrimonis. Aquesta característica tan específica d’Andorra posiciona el sector en una millor situació respecte als grans bancs europeus per la menor exposició a l’evolució de la capacitat de les empreses i particulars de retornar els deutes.

LLEGIR MÉS

Visita Andorra amb seguretat

El Principat d’Andorra es preocupa per la salut dels seus visitants i per això ha preparat un seguit de protocols i recomanacions per fer la seva estada segura.

 LLEGIR MÉS

Ja tens a punt els esquís?

Les estacions d’esquí ja estan engegant motors per tenir-ho tot preparat per a l’obertura de les seves pistes d’aquí un mes amb l’esperada arribada de nevades i amb totes les mesures de prevenció i seguretat. Esquiar és segur!

No deixis de visitar el paradís de la neu i del turisme de muntanya, on trobaràs els magnífics dominis esquiables que t'ofereixen més de 300 quilòmetres de pistes: Grandvalira, Ordino-Arcalís i Vallnord Pal-Arinsal.

LLEGIR MÉS